Declarație de confidențialitate

 Major Gyöngyi

Consilier in Dezvoltare Personala, Consilier Eliberare Interioara Constienta,

Life Coach, NLP Practitioner, Avizat de ABNLP, The American Board of Hypnotherapy & Neuro Linguistic Programming



Confidențialitate

Consilierea este confidențială. Asta înseamnă că nu voi împărtăși informații despre tine cu terți, fără acordul tău.
Astfel că nu voi spune nimănui despre ce vorbim în ședințele de consiliere sau că participi la acestea, fără permisiunea ta.

Excepții de la confidențialitate

Sunt circumstanțe când s-ar putea să nu am de ales, decât să împărtășesc informații despre tine, chiar și fără acordul tău, dacă:

• Există îngrijorare reală în privința siguranței cuiva, în special dacă există riscul iminent al suferinței grave a unui copil

•  Dacă ești implicat sau deții detalii despre o crimă

• Dacă există un ordin judecătoresc sau unul specific de la autorități în care se cer informații despre tine  

• Dacă este esențial să fie prevenită o amenințare serioasă sau iminentă asupra sănătății publice sau securității naționale 


Totusi, atunci când este posibil, îți voi cere întotdeauna aprobarea înainte de a divulga informații despre tine.

Supervizare

Vorbesc în mod regulat cu un alt consilier cu experiență, despre munca mea. În meseria de consilier sau psihoterapie, aceasta se numește supervizare și este o formă de suport consultativ confidențială, nu o formă de management. Dacă discut despre sesiunile noastre cu acest consilier, nu voi folosi numele tău sau alte detalii care ar putea duce la identificarea ta.

Consiliere online

În timpul ședințelor noastre online, voi fi într-o încăpere de unde nu vei fi auzit sau văzut pe ecranul meu de nimeni altcineva în afară de mine
Pentru siguranța și confidențialitatea ta, îți recomand să faci la fel
Înregistrarea ședințelor, în orice fel, (audio sau video) este strict interzisă.


Confidențialitatea nu înseamna doar păstrarea unui secret ocazional, ci un mod de respect pentru pacienți și problemele lor. Consilierea psihologică și confidențialitatea sunt strâns legate una de alta. Ceea ce se întâmpla într-o ședința de consiliere psihologică nu poate fi divulgat. Comunicarea sincera, autentica dintre cel aflat în suferință și cel care îl spijină, nu ar mai fi posibilă. Regula confidențialității se referă la faptul că absolut tot ceea ce este împărtășit psihologului constituie un secret profesional, acesta neavând dreptul să distribuie mai departe informațiile despre pacientul său, imaginea și intimitatea fiind astfel protejate.

Mai jos găsiți articolele ce fac referire la acest lucru, extrase din Codul deontologic al profesiei de psiholog cu drept de libera practică, la care se supun și consilierii pentru dezvoltare personală, coach-i și orice fel de terapeut cu drept de practică:


PROTEJAREA CONFIDENȚIALITĂȚII
Art. VI.2. Psihologii(consilierii) vor proteja confidențialitatea tuturor informațiilor adunate în timpul activităților lor profesionale și se vor abține de la dezvăluirea informațiilor pe care le dețin despre colegi, clienții colegilor, studenți și membrii organizațiilor, excepție făcând situațiile: pentru protecția sănătății publice, pentru prevenirea unui pericol iminent, pentru prevenirea săvârșirii unei fapte penale sau pentru împiedicarea producerii rezultatului unei asemenea fapte ori pentru înlăturarea urmărilor prejudiciabile ale unei asemenea fapte. Divulgarea, de către psihologi, a unor date care le-au fost încredințate sau de care au luat cunoștință în virtutea profesiei, dacă aceasta este de natura a încalcă clauza de confidențialitate, este interzisă.


LIMITELE CONFIDENȚIALITĂȚII
Art. VI.3. Psihologii(consilierii) clarifică ce masuri se vor lua pentru protejarea confidențialității și ce responsabilități familiale, de grup ori comunitare au pentru protejarea confidențialității, atunci când desfășoară activități de cercetare sau oferă servicii. Înainte de primirea consimțământului psihologul va informa clientul cu privire la limitele confidențialității și condițiile în care acesta poate fi încălcat, precum și asupra utilizării posibile a informațiilor rezultate în urma activității sale.


DEZVĂLUIREA DE INFORMAȚII
Art. VI.4. Psihologii (consilierii)pot împărtăși informațiile confidențiale cu alții numai cu consimțământul celor vizați ori de o așa maniera încât cei vizați să nu poată fi identificați, excepție făcând situațiile justificate de lege sau în circumstanțe de iminentă sau posibilă vătămare fizică sau crimă.

Comments

Popular posts from this blog

Despre mine. Partea întâi.

Despre cum am ajuns să pun izolație

De ce să mergi totuși la terapie/consiliere